Instructeur

Instructeur: Master Jan Bron.

Om een beeld te geven van mijn achtergrond en ervaring heb ik onderstaand mijn curriculum aangegeven.

Ervaring / Trainings verleden

Ik starte in 1960 op 6 jarige leeftijd met Judo, daarna volgde Jiu Jitsu en Karate en ben inmiddels al meer dan 50 jaar met Krijgskunsten bezig. In eerste instantie trainde ik alleen de Japanse krijgskunsten maar half jaren 80 ben ik naast de Japanse ook de Chinese Krijgskunsten gaan trainen. Aanvankelijk een combinatie van Kung Fu en Tai Chi Chuan.Later ben ik steeds meer overgegaan naar de Chinese krijgskunsten, met name Tai Chi Chuan en Chi Gong en Shaolin Kung Fu.   De reden daarvoor lag in het feit dat dit beter aansloot aan mijn persoonlijke ideeën. In een later stadium, begin 2000, leerde ik Grootmeester Song Park kennen. Grootmeester Song Park heeft het systeem KIAIDO ontwikkeld. Hierbij staat “Ki” voor de energie (Chi), “AI” voor de verzameling, samenvoegen en “DO” voor de weg (Dao).

Deze krijgskunst is bepaald op de manier van leven en hoe je in de wereld staat waarbij en alles te maken heeft met het energetisch niveau en ontwikkeling van de beoefenaar. Het is een levensweg. KIAIDO heeft een achtergrond gebaseerd op oude Koreaanse stijlen. Dit heeft geleidt tot een volledig nieuwe stijl gebaseerd op de inzichten van grootmeester Song Park.

Tijdens mijn studie van het Kiaido leerde ik hoe de innerlijke energie en het gebruik van klanken ingezet kon worden binnen de krijgskunsten waarbij ik de geleerde kennis inbracht in o.a. het Tai Chi Chuan. Uiteindelijk heeft dat alles geresulteerd in het vormen van mijn eigen weg binnen de Chinese krijgskunsten. De benadering die ik daar in kies is voornamelijk gebaseerd op de oorsprong van uit het Shaolin en Taiji, vermengd met de energetische aspecten van het Kiaido, waarbij Dim Mak een van de meest dodelijke vormen was die bestond. Dit is met name het gevolg van het gebruik van de vitale drukpunten, meridianen en de energieslagen naar de organen op het lichaam. Dit Dim Mak is onderdeel van de training. Zo ontstond het op Kiaido, Shaolin Kung Fu, Tai Chi Chuan en Dim Mak gebaseerde Kiai-Tai Chi Combat.

Ik volgde een opleiding tot Instructeur Kiaido bij Professor en Grootmeester Song T. Park in het gebruik van klanken, energieën en drukpunten op basis van de 5-elementen theorieën. Verder volgde ik een opleiding tot instructeur Kyusho-jitsu en Geweldlose Aggressie respons bij de Federatie Daochi. In deze opleiding werden de neurologische aspecten, de toegepaste psychologie en neuro psychologische aspecten binnen de krijgskunst, Agressie Respons, Stressmanagement en het gebruik van drukpunten op het lichaam behandeld.

Ik ben sinds juli 2017 bevorderd tot Master in Kiaido en heb daarnaast Dan-graden in Kyusho-Jitsu, Judo en Karate.

Verder beoefende ik, Tai Chi Chuan, Chi Gong, Shaolin Kung Fu, Filipijns mesvechten, Jiujitsu, Nunchakujitsu, Wing Chun kungfu, Iron Palm, Fa-Jin, Ultimate Dim Mak en EWMT (East-Western-Massage Therapie) en een korte tijd Pencak Silat, Aikido en Kendo. Volgde verder vele seminars en workshops bij een grote diversiteit aan Masters en Grandmasterd zoals: William Chen, Shi Dan-Qiu, Marc de Bruyn, Glenn Leemans, Theo de Gelaen, Paul Bowman, Keith Gray, Dave Martin, Graham Dyball, Chris Byrne, Evan Pantazzi en George Dillman.

Ik geef les op het gebied van: Kiai-Tai Chi Chuan, Kiai-Chi Gong, Kiai-Taiji Combat, Jin Fu (Martial Fitness op basis van Shaolin workout training) en Agressie Respons.

Ik ben sinds 1995 gestart met lesgeven en als instructeur betrokken geweest bij diverse sportscholen en verenigingen.

Vanaf 2007 ben ik docent Kiai-Tai Chi Chuan / Kiai-Qi-Gong, Kiai-Tai Chi Combat / Dim Mak en Jin Fu bij sportvereniging Dschen Dui te Santpoort.

Momenteel beoefen ik nog steeds actief het KIAIDO (KIAI-Tai Chi Combat / Dim Mak, Kiai-Tai Chi Chuan en Kiai-Qi Gong).