Gezondheid

Een oud spreekwoord zegt dat de mens vier kern waarden heeft: Leven, Gezondheid, het vermogen om te doen en geluk. Het belangrijkste ding voor de mens is het leven zelf. Lang genoeg om de mogelijkheid te hebben om zijn doelen en missie te bereiken. Als tweede belangrijke wordt gezondheid gezien, want zonder gezondheid wordt het leven gereduceerd of onderbroken. Als er gezondheid is kan de mens zijn derde doel verwezenlijken namelijk zijn vermogen om plannen te realiseren, de werkelijkheid te begrijpen en rijkdom te vergaren. Voor het realiseren van plannen en het vergaren van welzijn, zijn aanvullende condities nodig als geluk en rijkdom. Dus gezondheid is de sleutel voor een succesvol leven, rijkdom, geluk en spirituele vervulling. Succes, rijkdom en geluk hebben de aanwezigheid nodig van zowel: externe condities zoals rijkdom alswel interne condities als energie en de kracht als een gevolg van gezondheid. Dat is de reden dat het onderhouden, herstellen en promoten van gezondheid prioriteiten zijn in het kiaido systeem. Een kenmerk en voordeel van de benadering van gezondheid in het Kiaido is het gebruik van methoden die snel en efficient de energie kunnen herstellen. Dit was in het verleden vitale kennis voor een krijger en het is een waardevol en rijk hulpmiddel in het heden.

Martial Arts Scholen die zich bezig houden met interne krijgskunsten hebben altijd een methode voor gezondheid en genezing en het verhogen van de vitaliteit. Tegenwoordig zijn deze methoden niet alleen beschikbaar voor de volgelingen van de Martial Arts maar ook voor zowel ieder ander die een interesse heeft of een noodzakelijkheid voor het onderhouden en verhogen van het energieniveau alswel voor al de genen die willen herstellen van blessures en verwondingen, het lijden aan chronische pijnen of ziekten die moeilijk te behandelen zijn.

Een krijger moest om kunnen gaan met een grote verscheidenheid aan gezondheidsproblemen gerelateerd aan oververmoeidheid, verwondingen, gewrichtsproblemen, spijsverteringsproblemen, koude etcetera. Dat is de reden dat het beoefenen van interne krijgskunsten een lange weg hebben met verschillende methoden voor zelfgenezing en zichzelf kunnen herstellen. Deze methoden kunnen helpen bij het herstellen of verbeteren van de lichaamsconditie in een grote verscheidenheid van gezondheidsstoornissen. Deze technieken kunnen ook een essentieel onderdeel vormen als toevoeging op de behandeling van een arts.

Interessante technieken in deze context zijn bv.

  1. Algehele gezondheid door middel van de 8-foundations